Idea projektu

The refurbishment of a terrace located in a classic house in buenos aires, the project is focused on converting the roof into a new recreational spot

Popis projektu

This new core of the house was made by designing an area with green spaces, an orchard with its own irrigation system, and by expanding its living area by adding a grill and deck. A light structure was added, linking the two roof levels with a staircase that connects and saves space. This system adds a canopy where needed, and is left open for the areas that need natural sunlight, like the orchard and part of the deck. One of the most important factors of the project was the budget, therefore the choice of materials was very important. Aesthetic and material quality and balance was achieved through the use of tinplate, tongue and wood joints, wood deck floor, and white plaster. The result is a green and environmentally friendly terrace that creates a place for recreation and relaxation for its owners.

Technické informace

One of the most important factors of the project was the budget, therefore the choice of materials was very important. Aesthetic and
material quality and balance was achieved through the use of tinplate, tongue and wood joints, wood deck floor, and white plaster. The result is a green and environmentally friendly terrace that creates a place for recreation and relaxation for its owners.

Spoluautoři

Author: Marantz Arquitectura
Project leaders: Architects Joan Marantz and Julieta Chester
Collaborator: Alex Gazzo Huck
Photographer: © Fernando Schapo