UIA BAKU INTERNATIONAL FORUM JUNE 7-9 2019

Novinky 6.6.2019

Praha 3. 6. 2019 - V rámci mezinárodního celosvětového setkání architektů v Baku proběhne výstava soudobé moderní architektury V4.

UIA BAKU INTERNATIONAL FORUM JUNE 7-9 2019

Obec architektů, jako členská organizace UIA - INTERNATIONAL UNION OF ARCHITECTS, bude na tomto celosvětovém setkání vystavovat 6 oceněných prací jubilejního 25. ročníku GPA Národní ceny za architekturu 2018, která se udělovala 2. 10. 2018 na Pražském hradě. Vítěze vybrala nezávislá mezinárodní odborná porota ve složení - Ian Ritchie, Marta Schreieck, Juraj Benetin, Hindrek Kesler, František Skála.

Hlavní cenu GPA Národní cenu za architekturu 2018 získala Sportovní hala Dolní Břežany od studia SPORADICAL (Aleš Kubalík, Josef Kocián, Jakub Našinec, Veronika Sávová). Tato stavba byla realizována z veřejných prostředků a slouží především místní základní škole. Vyznačuje se netradičním tvarem, který je rotační elipsoid.

Sportovní hala Dolní Břežany

Malou skleněnou kostku v jednotlivých kategoriích získaly tyto realizace:

DRN - Stanislav Fiala - jde o polyfunkční rohovou budovu u ulic Národní a Mikulandská, která slouží jako kanceláře, obchody a galerie.

Kostel sv. Václava - Marek Jan Štěpán / Atelier Štěpán s.r.o. - tato stavba byla dle renomovaného magazínu zároveň vyhodnocena jako nejlepší duchovní stavba roku

Doubravka - Huť architektury Martin Rajniš s.r.o. - jedná se o první rozhlednu v Praze po 70 letech

Polyfunkční dům Vista Optik - Miroslav Pospíšil - Návrh urbanisticko-architektonického řešení se nachází v historickém centru města Valašského Meziříčí.

Administrativní budova ve Strančicích - Ing. arch. David Levačka Kraus / Architektura s.r.o. - jedná se o novostavbu administrativní budovy, která se nachází v průmyslovém areálu a je zhotovená inovativní technologií z lehkého betonu.

Fórum se koná u příležitosti celosvětového kongresu UIA, který se bude konat od letošního roku každý rok.

V roce 2020 proběhne kongres v Rio de Janeiro v Brazílii.