Novinky a změny XXVI. ročníku Grand Prix architektů - Národní ceny za architekturu (GPA)

Novinky 27.5.2019

1) Výstava ve veřejném prostoru

S laskavých svolením děkana Fakulty architektury ČVUT prof. Ing.arch. Ladislava Lábuse pro Vás připravujeme výstavu všech realizací přihlášených do XXVI. ročníku Grand Prix. Výstava se se uskuteční od 1.10. do 31.10 2019 před vstupem do budovy FA.

2) Ocenění v kategorii Interiér (I)

Vzhledem k tomu, že si vážíme tvůrců interiérů, rozhodli jsme se zavést, jako pevnou součást udílení cen, i zvláštní ocenění za kategorii Interiér (I) - žlutou "kostku".

3) Ocenění v kategorii Krajinářská architektura a zahradní tvorba (K) a 5 let navíc

Ani tvůrci krajinné architektury nemusí být smutní. I na ně myslíme a nově udělíme zelenou "kostku" jako zvláštní ocenění za kategorii Krajinářská architektura a zahradní tvorba (K). Do této kategorie nově přihlašujte své realizace až 5 let zpětně, tzn. dokončené realizace v rozmezí od 1. 1.2013 do 31. 3. 2019, pokud jste již realizaci nepřihlašovali v uplynulých ročnících GP.

4) Ocenění v kategorii Urbanismus (U) a 5 let navíc

Urbanisté, Vy také můžete přihlašovat své realizace až 5 let zpětně, tzn. dokončené realizace v rozmezí od 1. 1.2013 do 31. 3. 2019, pokud jste již realizaci nepřihlašovali v uplynulých ročnících GP. I pro Vás je připraveno zvláštní ocenění v kategorii Urbanismus (U) - "kostka fialová".

5) Festival architektury GPFA

Po vzoru World Architecture Festival (WAF) uzavřela Obec architektů spolupráci s founding partnerem společností GROHE ČR a společně zakládají Grand Prix Festival architektury (GPFA), jako vyvrcholení XXVI. ročníku GPA. Festival se uskuteční 1. 10. 2019 v prostorách Fakulty architektury ČVUT.

O dalších novinkách v GPA Vás budeme včas informovat prostřednictvím emailu.

Své realizace bezplatně přihlašujte do 30. 6. 2019 pod tlačítkem "VSTOUPIT DO GRAND PRIX" na https://www.inspireli.com/cz/grandprix/