Architecture

New River Estuary Restaurant Design

Dominic McKenzie
Southern Institute of Technology
New Zealand

Project idea

This project is located in the Southland Province of New Zealand. It is to be a waterfront restaurant. The building will represent and emulate the early history of the Invercargill Township and the day to day life of travel that came with being a resident in the area.

Project description

The main area is the interior dining with views accorss western Southland. the north side of the building has a small space for exterior dining. the client requested a showcase space for art so in the very middle of the building we have an exhibition area with plenty of room for art.

Technical information

The project is a concrete and steel structure. the main weight of the building is held by concrete columns and precast walls. The foundations over the water are a concrete retaining wall system that holds the building roughly 4m above the flood level.

Documentation

Show PDF 1Show PDF 2Show PDF 3Show PDF 4Show PDF 5

Copyright © 2022 INSPIRELI | All rights reserved. Use of this website signifies your agreement to the Terms of Use, Privacy Policy, and use of cookies.