Architecture

Center of Innovation in Bratislava STU

Cristian Roggia Rebullida, Dario Molina
FAU-UNT, facultad de arquitectura y urbanismo, san miguel de tucuman, argentina
Argentina

Project idea

The idea of the project was to create a space of containment for the students and everyone who accesses the university campus, as well as to unify the different Faculties within the STU campus. In this way we create a block with the functions of the innovation center and a glass cube covering the cafeteria and the exhibition space.

Project description

The proposal for the STU is based on a simple and regular approach, sensitive to the construction context, the central empty space is recovered, providing it with greater geometric regularity. Due to the changes in level by the slopes of the land, the starting point of the proposal was the leveling and structuring of the land, in only three levels of equal heights. The incorporation of a new building, made up of a block and a glass box, with its new activities and a system of vertical circulation cores and services, improve and optimize the operation and relationships between the existing buildings and the new building.

Technical information

The structure of the complex was made with a slab system to achieve free floors. the materials used are concrete, steel and glass.

Documentation

Show PDF 1Show PDF 2Show PDF 3Show PDF 4Show PDF 5Show PDF 6Show PDF 7Show PDF 8Show PDF 9Show PDF 10Show PDF 11Show PDF 12Show PDF 13Show PDF 14Show PDF 15Show PDF 16Show PDF 17Show PDF 18Show PDF 19Show PDF 20Show PDF 21Show PDF 22Show PDF 23Show PDF 24Show PDF 25Show PDF 26Show PDF 27Show PDF 28Show PDF 29Show PDF 30Show PDF 31Show PDF 32Show PDF 33Show PDF 34Show PDF 35Show PDF 36Show PDF 37Show PDF 38Show PDF 39Show PDF 40