Go back

RODINNÝ DŮM VE SLAVKOVĚ U BRNA

Project category - Rd

Místo realizace

Jiráskova 1124, 684 01 Slavkov u Brna

Investor

Ing. David Ficbauer PhD., Nová 442, 683 35 Letonice

Dodavatel

Fronton a.s. Bučovice - Vícemilice, Družstevní 184, 68501

Datum dokončení projektu

2017

Project idea

Venkovský dům leží uprostřed prostorné zahrady. Vše je přizpůsobeno životnímu stylu mladé rodiny s dětmi. Návrh je inspirován tradiční historickou lidovou architekturou jihomoravského regionu. Veškeré nápadné a okázalé prvky designu jsou záměrně potlačeny ve prospěch jednoduchosti a přirozenosti. Důraz je kladen na propojení obydlí se zahradou, volný plynoucí prostor interiéru, otevřený krov a celkovou vzdušnost.
The rural house lies in the center of an ample garden. All there has been customized to the life of the young family with small children. The design was inspired by the esprit of traditional ancient south moravian folk architecture using simple accord of light plaster and natural wood. All the flagrant and flash elemets of the modern design were supressed on behalf of naturalness and simplicity.There is fluent living two-storey space with connection to the garden which allows the entrance to all other rooms of the house.

Project description

Rodinný dům se skládá ze dvou objemů: obytná budova je dvoupodlažní zděná konstrukce se železobetonovým stropem a sedlovou střechou, krytou taškami. Konstrukce krovu byla navržena a realizována jako pohledová v celém rozsahu. Všechny místnosti ve 2. NP mají podhledy otevřené do krovu, jehož přírodní barva a povrch dřeva je nedílnou součástí vyznění interiérů. Hlavní obytný prostor prochází přes dvě podlaží a umožňuje přístup do všech místností domu.
The family house consists of two volumes: the residential building is two-storey brick structure with concrete slab and wooden frame of the gabled roof with tiles. The garage with storeroom has been designed as complete wooden structure with shed roof and larch vertical cladding. The structure of wooden frame of the main building has been inspired by the medieval structures and it is visible from all rooms in the first floor of the house. Its wooden structure is an integral part of interior atmosphere. Main living area has two storeys and allows the entrance in all other rooms and spaces of the house.

Technical information

Zastavěná plocha: 270 m2
Obestavěný prostor: 1350 m3
Projekt: 2014

Built-up area: 270 m2
Built-up volume: 1350 m3
Project: 2014